top of page
  • Forfatters billedeYoga by Konradsdottir

Hvad er yoga & hvorfor lave yoga?

Yoga har sin oprindelse i Indien og har været en del af indisk kultur og spiritualitet i århundreder. Yoga er en filosofi, der både omfatter fysiske, mentale og spirituelle praksisser og teknikker, der er designet til at skabe balance og harmoni i krop og sindet.

Yoga en praksis, der stræber efter at forene krop og sind for at opnå en højere bevidsthedstilstand og forbedre ens mentale og fysiske sundhed.

Hvis vi ser på den fysiske praksis, så involverer den typisk en række forskellige stillinger (asanas) og åndedrætsøvelser (pranayama), der er designet til at forbedre fleksibilitet, styrke og åndedrætsfunktion.

Yoga omfatter også meditation, afspænding og andre teknikker, der kan hjælpe med at reducere stress og forbedre mental sundhed.

Ser vi på yogafilosofien, så omfatter den også etiske retningslinjer og principper, der kan være med til at hjælpe med at skabe harmoni i forholdet til andre og til verden omkring os.

Yoga er en omfattende praksis, der kan tilpasses individuelle behov og præferencer, og det er en praksis, der kan forbedre trivsel og sundhed på mange niveauer.

Kort sagt, yoga kan betragtes som en holistisk tilgang til sundhed og trivsel, hvor man stræber efter at skabe balance i krop, sind og ånd.


Hvem kan lave yoga?


Yoga kan praktiseres af mennesker i alle aldre og fitnessniveauer, da det kan tilpasses den individuelles behov og præferencer. Der vil dog altid være undtagelser;


“Anyone can practice. Young man can practice. Old man can practice. Very old man can practice. Man who is sick, he can practice. Man who doesn't have strength can practice. Except lazy people; lazy people can't practice Ashtanga yoga.”

K. Pattabhi Jois


Og du kan sagtens skifte ashtanga yoga ud med hvilken som helst yoga form. Denne udtalelse kan være provokerende for nogen, dog ser jeg det mere som en påmindelse om, at at yoga kræver dedikation og anstrengelse. Det er en fysiske praksis og den kan være udfordrende, og at det kræver vedholdenhed og viljestyrke at opnå de ønskede resultater. Til gengæld har yoga vist sig at have mange fordele for kroppen og sindet, herunder forbedret fleksibilitet og styrke, reduceret stress og angst, forbedret søvnkvalitet og øget fokus og klarhed.


43 visninger0 kommentarer

Seneste blogindlæg

Se alle

Comments


bottom of page